Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, μέλη της ΕΝΙΘ, αριστερές συλλογικότητες, φοιτητικοί σύλλογοι καθώς και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, συγκεντρώθηκαν επί της οδού Αριστοτέλους, απαιτώντας να παύσει η δίωξη του Ταμία του ΔΣ της ΕΝΙΘ, Θανάση Σιούλη και να μην απολυθεί ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Άγιος Σάββας και μέλος του Δ.Σ της ΕΙΝΑΠ, Κώστας Καταραχιάς.
Όπως είπε η πρόεδρος της ΕΝΙΘ, Δάφνη Κατσίμπα, την ώρα που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας λένε ότι τελείωσαν οι γιατροί, «αύριο λήγει η σύμβαση και απολύεται ουσιαστικά ο Κώστα Καταραχιάς ο οποίος είχε το θράσος σαν πρόεδρος του Εργασιακού Σωματείου του Αγίου Σάββα να εκφράσει την καταγγελία του Σωματείου απέναντι στην διοικήτρια που καλούσε σε ΕΔΕ το προσωπικό όποιο κολλούσε κορωνοϊό». Στο ίδιο μήκος κύματος αλλά όχι με απόλυση, όπως είπε στη συνέχεια, είναι και η δίωξη κατά του γιατρού του «ΑΧΕΠΑ» στη Θεσσαλονίκη, Θανάση Σιούλη επειδή δήλωσε την ημέρα που έκανε εφημερία το ΑΧΕΠΑ ότι δεν έχει διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ και αντί να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι που το νοσοκομείο ήταν ανοχύρωτο, κλήθηκε ο εισαγγελέας από τον διοικητή να ασκήσει δίωξη.
Όταν συναντήσαμε τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Παντελιάδη και του είπαμε να το πάρει πίσω καθώς όσα δήλωσε ο κ. Σιουλη είναι αλήθεια, αυτός είπε να πρώτα ο ίδιος πίσω τη δήλωσή του και να διαψεύσει την κατάσταση που υπήρχε τότε σε όλα τα νοσοκομεία τον Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη», τόνισε μεταξύ άλλων η κα. Κατσίμπα.
Όπως είπε ο Γραμματέας της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Καραχρήστος, σήμερα ολοκληρώθηκε άλλη μια δύσκολη εφημερία στο νοσοκομείο Παπανικολάου και για άλλη μια φορά το σύστημα υγεία πιέστηκε από την πληθώρα ασθενών με κορωνοϊό και μη που προήλθαν για εξέταση και χρειάστηκαν νοσηλεία και χρειάστηκε να γίνουν να γίνουν σε περιστατικά με κορωνοϊό περισσότερες από 35 εισαγωγές αλλά και πολλές «non Covid». Οι κλίνες ΜΕΘ συνεχίζουν να είναι λιγοστές και το σύστημα υγείας πιέζεται», τόνισε, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση κρίσιμη για το πως θα εξελιχθεί το επόμενο διάστημα.
«Βρισκόμαστε εδώ και διεκδικούμε τα αυτονόητα. Αντί η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της που βρίσκονται να ψάχνουν τελευταίο στιγμή για κρεβάτι, για τους ασθενείς που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ σε νοσοκομεία της Αττικής, για τους ασθενείς που έχουν χάσει την παρακολούθηση τους για τις υπόλοιπες ασθένειες, οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι που σηκώνουμε κεφάλι βρισκόμαστε να απολογούμαστε και με την απειλή της απόλυσης από το ΕΣΥ και μάλιστα αυτή τη στιγμή που δεν περισσεύει κανένας », τόνισε ο κ. Καραχρήστος.
Όπως δήλωσε ο Θανάσης Σιούλης, τα νοσοκομεία της χώρας βρίσκονται σε δύσκολες στιγμές, ιδιαίτερα στην Αθήνα αλλά και στη Θεσσαλονίκη καθώς σταδιακά η εικόνα μεταβάλλεται, αλλά η κυβέρνηση παραμένει στην γραμμή που έχει χαράξει. «Στην προσπάθεια φίμωσης οποιασδήποτε φωνής των εργαζομένων υγειονομικών που αναδεικνύουν τα προβλήματα τα οποία αφορούν το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Εμείς δηλώνουμε ότι δεν θα κάνουμε πίσω. Μπροστά σε οποιαδήποτε δική τους πρόκληση θα απαντήσουμε δυναμικά», τόνισε.
Από τη μεριά του ο Γιάννης Κούτρας, χαρακτήρισε πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους στην υγεία και για όλους τους ανθρώπους που υποφέρουν από κορωνοϊό την απόλυση του Κώστα Καταραχιά, καθώς κανείς γιατρός δεν περισσεύει και είναι χτύπημα σε όλους τους συμβασιούχους.