Ολυμπιακοί Αγώνες, Τσιτσιπάς – Τζόκοβιτς 0-2: Kαλύτερος στα… σημεία ο Σέρβος υπεραθλητής, σταμάτησε την πορεία του Τσιτσιπά στα προημιτελικά (vid)

Paris 2024 Olympics, Olympic Tennis Event, Stefanos Tsitsipas (GRE) (Photo: Corinne Dubreuil)

Ήττα στα προημιτελικά για τον Έλληνα πρωταθλητή Στέφανο Τσιτσιπά από τον απίθανο Σέρβο υπεραθλητή Νόβακ Τζόκοβιτς στο μονό ανδρών των Ολυμπιακών αγώνων.

Αν και βρέθηκε ένα πόντο μακριά από την ισοφάριση στα σετ, ο Τσιτσιπάς είδε τον Τζόκοβιτς να πραγματοποιεί μία μεγάλη ανατροπή και να παίρνει το εισιτήριο για τα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων με σκορ 6-3, 7-6.

Χαρακτηριστικό σημείο που… τελείωσε τον αγώνα ήταν στο 5-3 του δεύτερου σετ, όταν ο Έλληνας πρωταθλητής έφτασε να προηγείται με 0-40 θέλοντας ένα πόντο για να κλείσει το σετ, ισοφαρίζοντας. Εκεί ο Τζόκοβιτς έβγαλε τιτάνια αντίδραση ισοφάρισε σε 40 όλα πήρε και το γκέιμ.

Στην συνέχεια πήρε και το επόμενο ισοφαρίζοντας σε 5-5, ενώ έπειτα έφτασαν στο 6-6 κερδίζοντας το γκέιμ που είχαν σερβίς. Στο τάι μπρέικ ο Σέρβος είχε πάρει την απαραίτητη ψυχολογία και κατάφερε να κερδίσει με 7-3 και συνολικά γκέιμ 7-6.

Πλέον ο Τζόκοβιτς θα βρει το Νο 16 τον Ιταλό Λορέντζο Μουζέτι στον ένα ημιτελικό (2/8 20:00). Ενώ στον άλλο ημιτελικό (2/8 14:30) ο Αλκαράθ θα αντιμετωπίσει τον Όγκερ Αλιασίμ Νο19 της παγκόσμιας κατάταξης.