Μητσοτάκης: Πιλοτικά locker στα σχολεία για να κλειδώνουν τα κινητά τους οι μαθητές

Το πρόγραμμα τοποθέτησης locker στα σχολεία της χώρας, προκειμένου οι μαθητές να μπορούν να αφήνουν σε ασφαλές σημείο τα κινητά τους τηλέφωνα κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, έκανε γνωστό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, το μεσημέρι της Τετάρτης.


Όπως είπε ο πρωθυπουργός, πρόκειται για μια πρωτοβουλία που συζητήσει με τον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη. «Να προμηθεύσουμε πιλοτικά locker στα σχολεία, για να κλειδώνουν τα κινητά τους οι μαθητές και να τα παίρνουν όταν φεύγουν», είπε συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θεωρώ πάρα πολύ σημαντική την δέσμευση για την απαγόρευση στη χρήση κινητών κατά τη διάρκεια του σχολείου. Το εννοούμε όταν λέμε το κινητό στη τσάντα. Το ζήτημα είναι να αντιληφθούμε όλοι, ότι αυτό βοηθάει την ίδια τη μαθητική διαδικασία. Έχουμε συζητήσει να προμηθεύσουμε πιλοτικά locker στα σχολεία, για να κλειδώνουν τα κινητά τους οι μαθητές και να τα παίρνουν όταν φεύγουν», είπε συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις εξαγγελίες του στη ΔΕΘ, στο χαρτοφυλάκιο που ανέλαβε ο Έλληνας Επίτροπος Απόστολος Τζιτζικώστας, καθώς και στην έκθεση του Μάριο Ντράγκι.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Σπίτι μου 2», τονίζοντας το πόσο σημαντικό είναι το πρόγραμμα για τους νέους. Αναφέρθηκε ακόμη στις προσλήψεις γιατρών που θα γίνουν το επόμενο διάστημα στα νοσοκομεία, ενώ τόνισε και τη σημασία του Ψηφιακού Φροντιστηρίου στα σχολεία.

Πηγή:voria.gr