Μεγάλη προσοχή! Ανακαλούνται γνωστές σοκολάτες – Εκατοντάδες δηλητηριάσεις

Ο FDA αναφέρει ότι παρά την μαζική ανάκληση σοκολατών που είχε γίνει τον Ιούνιο ο αριθμός των τροφικών δηλητηριάσεων εξακολουθεί να αυξάνεται.

Συγκεκριμένα έχουν αναφερθεί 169 τροφικές δηλητηριάσεις από 33 πολιτείες των ΗΠΑ, 66 άτομα έχουν νοσηλευτεί ενώ υπάρχουν δύο θάνατοι που πιθανώς συνδέονται με τις συγκεκριμένες σοκολάτες.

Τα άτομα που κατανάλωσαν προϊόντα της μάρκας Diamond Shruumz ανέφεραν μια ποικιλία σοβαρών συμπτωμάτων, όπως επιληπτικές κρίσεις, απώλεια συνείδησης, σύγχυση, ψευδαισθήσεις, ανεξέλεγκτες κινήσεις, υπνηλία, διέγερση, μη φυσιολογικούς καρδιακούς παλμούς, υπέρταση, αναπνευστική ανεπάρκεια, υπερβολική εφίδρωση, ναυτία και έμετο.

Να σημειωθεί ότι στις αρχές Αυγούστου ο FDA δημοσίευσε την λίστα με τα περισσότερα από 2.000 καταστήματα όπου εξακολουθούν να πωλούνται τα φονικά προϊόντα της Diamond Shruumz παρά την εθνική ανάκληση που έγινε τον Ιούνιο.

Η εταιρεία παραγωγής είχε καταθέσει στις αρχές ότι τα προϊόντα της μάρκας Diamond Shruumz περιέχουν μουσκιμόλη.

Η μουσκιμόλη δεν εμφανίζεται σε όλα τα προϊόντα και δεν μπορεί να εξηγήσει όλα τα συμπτώματα που αναφέρθηκαν από άρρωστους ασθενείς που κατανάλωναν τα προϊόντα της μάρκας Diamond Shruumz.

Εκτός από τη μουσκιμόλη, οι αναλύσεις του FDA σε δείγματα σοκολάτας ράβδου σοκολάτας και έγχυσης μάρκας Diamond Shruumz εντόπισαν την παρουσία των ακόλουθων ενώσεων:

Η ακετυλοψιλοκίνη (επίσης γνωστή ως 4-ακετοξυ-Ν,Ν-διμεθυλτρυπταμίνη, 4-ακετοξυ-DMT, Ο-ακετυλοψιλοκίνη ή ψιλακετίνη) βρέθηκε σε 12 δείγματα.

Η ψιλοκίνη, βρέθηκε σε τέσσερα 9 δείγματα.

Το Pregabalin, ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο, βρέθηκε σε 8 δείγματα σοκολάτας

Η δεσμεθοξυανγκονίνη, η διυδροκαβαΐνη και η καβαΐνη (καβαλακτόνες που βρέθηκαν στο φυτό kava) σε 28 δείγματα σοκολάτας

Το βιοτεχνικό οξύ και η μουσκιμόλη ανιχνεύθηκαν στο ακατέργαστο συστατικό που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για την παρασκευή ορισμένων προϊόντων της μάρκας Diamond Shruumz.

Αν και αυτές οι ενώσεις μεμονωμένα έχουν γνωστές επιδράσεις κατά την κατάποση, υπάρχει λιγότερη έρευνα σχετικά με τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ αυτών των ενώσεων όταν λαμβάνονται μαζί.