Δήμος Θεσσαλονίκης: Πλατφόρμα για ΑμεΑ στην εγκαταστάθηκε Ε’ Δημοτική Κοινότητα

Αναδιπλούμενη πλατφόρμα για την εξυπηρέτηση των ατόμων με κινητικά προβλήματα εγκατέστησαν και θα λειτουργεί από σήμερα (Παρασκευή 20/9) οι ιθύνοντες του δήμου Θεσσαλονίκης στην έδρα της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας της πόλης, στη Βίλα Μορντώχ, που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Βασ. Όλγας και Μαρτίου.

Η πλατφόρμα αποτελεί δωρεά της εταιρείας KLEEMANN, η οποία έγινε έπειτα από σχετικό αίτημα του δήμου και την παρέλαβαν σε ειδική εκδήλωση ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης και ο πρόεδρος Ε’ Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Μανώλης Σύλλης, από τον Γενικό Διευθυντή του Ομίλου KLEEMANN, Γιάννη Σανιδιώτη.

Για τη δωρεά αυτή μάλιστα, η δημοτική αρχή Θεσσαλονίκης απένειμε τιμητική πλακέτα στην εταιρεία.

«Ξέρω ότι οι ανάγκες είναι μεγάλες και πιεστικές, οπότε η κίνηση αυτή είναι μια ανάσα και μας δίνει την αίσθηση ότι δεν είμαστε μόνοι», δήλωσε ο δήμαρχος, Στέλιος Αγγελούδης και κάλεσε τις εταιρείες να συνδράμουν στα προβλήματα μέσω της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) τους.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε την εταιρεία που αποδέχθηκε το αίτημά του να γίνει το συγκεκριμένο κτήριο προσβάσιμο σε όλους και είπε ότι «τα ΑμεΑ έχουν δικαίως πολλές απαιτήσεις», αλλά και πως «το μικρό αυτό βήμα είναι η ελάχιστη υποχρέωση σε αυτούς, αλλά και μια μεγάλη νίκη της καθημερινότητας», για έναν δήμο ο οποίος «έχει οικονομικά προβλήματα».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Μανώλης Σύλλης γνωστοποίησε ότι από την 1η Οκτωβρίου θα λειτουργήσει γραφείο ΑμεΑ στη Βίλα Μορντώχ.

«Δυο φορές τον μήνα, κάθε 1η και 15η ημέρα κοινοτικός σύμβουλος θα ακούει τα παράπονα των ΑμεΑ, θα καταγράφει το πρόβλημά τους και άμεσα θα ενημερωνόμαστε εμείς και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος», πρόσθεσε.

«Η δωρεά μας αποτελεί ακόμη ένα βήμα το οποίο συνεισφέρει στην ένταξη και στην ισότιμη συμμετοχή και στη δυνατότητα των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες να έχουν πρόσβαση», είπε από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου KLEEMANN, Γιάννης Σανιδιώτης.

«Η συνεργασία μας με τον δήμο Θεσσαλονίκης είναι εξαιρετική και αποτελεί ένα ισχυρότατο παράδειγμα για το πώς όταν ενώνουμε δυνάμεις, μπορούμε να πετύχουμε οποιονδήποτε σκοπό», συμπλήρωσε.