Υπουργείο Παιδείας: Αυτά είναι τα κριτήρια και δικαιολογητικά μεταθέσεων των εκπαιδευτικών

Αυτή την εβδομάδα, το υπουργείο Παιδείας θα στείλει στα σχολεία τις Εγκυκλίους μεταθέσεων των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κριτήρια για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 16 του π.δ. 50/1996 (45Α΄) είναι:

Α) η συνολική υπηρεσία

Β) η συνυπηρέτηση

Γ) οι οικογενειακοί λόγοι

Δ) οι συνθήκες διαβίωσης στις έδρες των σχολείων όπου υπηρέτησαν ή υπηρετούν

Ε) η εντοπιότητα

ΣΤ) η πρώτη προτίμηση.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας των εκπαιδευτικών κατά τις μεταθέσεις από περιοχή σε περιοχή, σύμφωνα με τις παρ. 11 και 13 του ανωτέρω άρθρου, προηγούνται οι εκπαιδευτικοί που υπερέχουν κατά κριτήριο, εάν αυτά συντρέχουν και με την εξής σειρά:

α) στη συνυπηρέτηση

β) στην εντοπιότητα

γ) στους οικογενειακούς λόγους

δ) στη συνολική υπηρεσία

ε) στις δυσμενείς συνθήκες λειτουργίας των σχολείων όπου υπηρέτησαν ή υπηρετούν

στ) στην πρώτη προτίμηση.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας και στα επιμέρους κριτήρια τότε λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία και η σειρά δημοσίευσης του διορισμού τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ

Για τα μοριοδοτούμενα κριτήρια μετάθεσης (βεβαιώσεις εργασίας συζύγων, λογαριασμό ασφάλισης ΙΚΑ κλπ.), οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να αποστείλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα οποία πρέπει να έχουν εκδοθεί εντός του τελευταίου τριμήνου, ψηφιοποιημένα στην αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης, όπου ανήκουν οργανικά. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδίδουν, ηλεκτρονικά, πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης και εντοπιότητας μέσω της ιστοσελίδας https://www.gov.gr.

Καταληκτική ημερομηνία αποστολής δικαιολογητικών ορίζεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης. 

Εκπρόθεσμα δικαιολογητικά δεν γίνονται δεκτά πλην της γέννησης τέκνου και λόγων υγείας του άρθρου 13 του Π.Δ.50/1996 μέχρι τις 31/12.

Τα δικαιολογητικά που αφορούν αιτήσεις γενικών μεταθέσεων ή βελτιώσεων θέσης θα πρέπει να αποσταλούν από τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της οργανικής τους θέσης.

Τα δικαιολογητικά που αφορούν αιτήσεις μετάθεσης στην Ειδική Αγωγήεφόσον αφορούν σε μοριοδότηση κριτηρίων μετάθεσης θα πρέπει να αποσταλούν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της οργανικής τους θέσης και εφόσον αφορούν σε προσόντα/κριτήρια να υποβληθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://mydocs.minedu.gov.gr/.