ΕΛΜΕ Ιωαννίνων: «Είναι περίεργο το γεγονός ότι, ενώ τα μαθήματα έχουν αρχίσει εδώ και ένα μήνα, δεν γίνονται κινήσεις για την κάλυψη εκπαιδευτικών κενών»

Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων με σχετική της ανακοίνωση καταγγέλλει την μη κάλυψη των κενών κατά τη δεύτερη φάση πρόσληψης αναπληρωτών στα σχολεία ΔΕ.

«Είναι τουλάχιστον περίεργο το γεγονός ότι, ενώ τα μαθήματα έχουν αρχίσει ένα μήνα τώρα και τα κενά (ακόμη και η τελευταία ώρα) σε εκπαιδευτικούς είναι γνωστά, να μη γίνονται από το Υπουργείο οι απαραίτητοι διορισμοί για την κάλυψή τους», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εκπαιδευτικοί.

Συγκεκριμένα:

Μετά και τη δεύτερη φάση πρόσληψης αναπληρωτών στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, διαπιστώνουμε ότι για μια ακόμη φορά το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί με αλχημείες – χωρίς εκπαιδευτικούς – να καλύψει τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία του νομού μας.

Είναι εξοργιστικό ότι μετά από την άκρως αντιπαιδαγωγική διαδικασία που προηγήθηκε και αφορούσε την συγχώνευση τμημάτων και το στοίβαγμα 27 και 28 μαθητών ανά τμήμα σε πολλά σχολεία του νομού μας, βρισκόμαστε σήμερα μπροστά σε μια ακόμα απαράδεκτη κατάσταση.

Είναι τουλάχιστον περίεργο το γεγονός ότι, ενώ τα μαθήματα έχουν αρχίσει ένα μήνα τώρα και τα κενά (ακόμη και η τελευταία ώρα) σε εκπαιδευτικούς είναι γνωστά, να μη γίνονται από το Υπουργείο οι απαραίτητοι διορισμοί για την κάλυψή τους. Αυτό υποβαθμίζει περαιτέρω την εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς χάνονται αρκετές και δυσαναπλήρωτες ώρες διδασκαλίας.

Η αδράνεια του Υπουργείου να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα το ζήτημα των χαμένων ωρών, δείχνει έλλειψη σεβασμού στο δικαίωμα όλων των παιδιών για ποιοτική εκπαίδευση και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων καταγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας και απαιτεί την άμεση και πλήρη κάλυψη των κενών με αναπληρωτές, καθώς η περαιτέρω καθυστέρηση αποτελεί κατάφωρη αδιαφορία και υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου.