Ξεκινούν τα δωρεάν μαθήματα αγγλικών από τον δήμο Θεσσαλονίκης

Δωρεάν μαθήματα της Αγγλικής Γλώσσας για δύο επίπεδα προσφέρει ο Τμήμα Προγραμμάτων & Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας του δήμου Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για το αρχάριο Επίπεδο Α1-Α2 και μεσαίο Επίπεδο Β1-Β2, αξιοποιώντας την δωρεά του Τομέα Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους όσοι είναι δημότες ή κάτοικοι του δήμου Θεσσαλονίκης.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι: α) για δημότες Δήμου Θεσσαλονίκης, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και β) για κάτοικους του Δήμου Θεσσαλονίκης, φωτοτυπία λογαριασμού κοινής ωφέλειας (ηλεκτρικό ρεύμα, αέριο, σταθερή τηλεφωνία).

Τα μαθήματα για το Αρχάριο επίπεδο Α1-Α2 θα πραγματοποιηθούν σε ένα τμήμα 25 ατόμων, συνολικής διάρκειας 48 ωρών, δύο διδακτικών ωρών, δύο φορές την εβδομάδα. κάθε Τετάρτη και Παρασκευή και ώρες: 19:00 – 21:00, κατά το χρονικό διάστημα Νοέμβριος 2024 –Φεβρουάριος 2025.

Τα μαθήματα για το Μεσαίο Επίπεδο (Β1-Β2), θα πραγματοποιηθούν σε ένα τμήμα 25 ατόμων, συνολικής διάρκειας 48 ωρών, δύο διδακτικών ωρών δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη και Παρασκευή και ώρες: 18:30 – 20:30, κατά το χρονικό διάστημα Νοέμβριος 2024 –Φεβρουάριος 2025.
Μοναδικό κριτήριο επιλογής των συμμετεχόντων, αποτελεί η σειρά προτεραιότητας των εισερχομένων αιτήσεων.

Η έναρξη υποβολής των αιτήσεων είναι την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 09:00 π.μ. έως τη συμπλήρωση των τμημάτων και των επιλαχόντων. Οι αιτήσεις γίνονται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα:
https://opengov.thessaloniki.gr/opengov/kdvm/english/

Τα δύο προγράμματα επιπέδου Α1-Α2 & Β1-Β2 θα ξεκινήσουν στις 13 Νοεμβρίου 2024. Τα μαθήματα θα διεξάγονται στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Εγνατίας 132, τηρουμένων όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.