Αναστάτωση στη μαθητική κοινότητα και στις οικογένειές τους έφερε η απόφαση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης να συγχωνεύσει τα τμήματα του 2ου Γυμνασίου Θέρμης, περισσότερους από δύο μήνες αφότου ξεκίνησε η σχολική περίοδος.
Πρόκειται για συνολικά 107 άτομα τα οποία φοιτούν στο γυμνάσιο και μέχρι πρότινος χωρίζονταν σε 5 τμήματα των 21-22 ατόμων. Πλέον τα τμήματα θα μειωθούν σε 4 και οι μαθητές ανά τμήμα θα αυξηθούν σε 26-27. Η απόφαση είναι νόμιμη -καθώς στις τάξεις του γυμνασίου το όριο των μαθητών είναι 27- και έχει ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζεται από την περασμένη Πέμπτη.
Ωστόσο οι μαθητές στο άκουσμά της σχημάτισαν τη λέξη «ΓΙΑΤΙ» με τις τσάντες τους στην αυλή του σχολείου τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ σύμφωνα με τους γονείς η συγχώνευση έφερε διαπληκτισμούς ανάμεσα στα παιδιά.
Όπως μάλιστα λέει στη Voria.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Θέρμης, Μπάμπης Τσεκούρας, υπάρχουν μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες, οι οποίοι παρουσιάζουν κωλύματα στην προσαρμογή τους στη νέα πραγματικότητα.
«Η απόφαση η οποία ελήφθη είναι νόμιμη και εμείς, ως γονείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με το γεγονός ότι τηρήθηκε ο νόμος. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν ιδιαιτερότητες, οι οποίες περιλαμβάνουν μαθητές που χρειάζονται παράλληλη στήριξη και για αυτές έχουμε προειδοποιήσει αρμοδίως από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Ήδη, μαθητές οι οποίοι ήρθαν πιο κοντά μετά από τη συγχώνευση διαπληκτίστηκαν», σημειώνει συγκεκριμένα ο ίδιος.
Ωστόσο, όπως τονίζει, οι γονείς των μαθητών του 2ου Γυμνασίου βρήκαν επανειλημμένα κλειστές τις πόρτες των αρμοδίων.
«Έχουμε στείλει προειδοποιητικό έγγραφο στο υπουργείο Παιδείας, στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Συζητήσαμε με τον Περιφερειακό Διευθυντή, Αλέξανδρο Κόπτση και μας είπε ότι θα αναζητηθεί λύση. Όμως η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Ζωή Βαζούρα η οποία είχε λάβει έγγραφο και από τη διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Θέρμης, ουδέποτε αποκρίθηκε», λέει συγκεκριμένα ο κ. Τσεκούρας.
«Τα παιδιά τα οποία χρήζουν συνεχόμενης παρακολούθησης δεν πρέπει να αλλάζουν σχολικό περιβάλλον και συνήθειες, πόσω μάλλον μεσούσης της σχολικής χρονιάς και αυτό ήταν και το αντικείμενο της προειδοποίησής μας, κάτι που δυστυχώς δεν εισακούστηκε», προσθέτει ο κ. Τσεκούρας και εύχεται «ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης να επιδείξει τα απαραίτητα αντανακλαστικά και να εξετάσει τις συγκεκριμένους παραμέτρους, ώστε ο νόμος να προσαρμοστεί στις ανάγκες των μαθητών και να μην είναι κάθετος για όλα τα σχολεία».
Με δήλωσή του στη Voria.gr ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης σημειώνει ότι «αν και το συγκεκριμένο ζήτημα αποτελεί αρμοδιότητα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εντούτοις έχω έρθει σε επικοινωνία με τη διευθύντρια και με τους γονείς των παιδιών του σχολείου με τους οποίους συνομιλώ και προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση για τους μαθητές τόσο του συγκεκριμένου σχολείου, όσο και για εκείνους όλων των σχολείων της Κεντρικής Μακεδονίας».
Για ακόμη μία φορά η Voria.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει με τη διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Ζωή Βαζούρα προκειμένου να καταγράψει την άποψή της σχετικά με το θέμα το οποίο προέκυψε, ωστόσο και πάλι η ίδια δεν ανταποκρίθηκε.
Πηγή: Voria.gr