Μακρή: «Ο αριθμός των συγχωνεύσεων τμημάτων που έγιναν μέχρι τώρα δεν ξεπερνά το 1,2%»

«Είναι ελάχιστες οι σχολικές μονάδες μπροστά στα τμήματα τα οποία υπάρχουν, που έχουν την ανάγκη συγχωνεύσεων», επισήμανε σημείωσε, μεταξύ άλλων, η υφυποργός Παιδείας Ζέτα Μακρή, με αφορμή το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά.

«Οι συγχωνεύσεις των τμημάτων είναι μια άσκηση που ο εκάστοτε αρμόδιος Γενικός Γραμματέας, κάνει κάθε χρόνο, λόγω ακριβώς της διαφοροποίησης του μαθητικού πληθυσμού, σε συνεργασία με τους συναδέλφους του -γιατί ο γραμματέας είναι εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης- και τους Περιφερειακούς Διευθυντές.
 

Σύμφωνα με την υφυπουργό, έχει καταγραφεί πού υπάρχει ανάγκη τα τμήματα να συγχωνευθούν, «με απόλυτο σεβασμό του μεγάλου αριθμού των μαθητών σε κάθε τμήμα. Αριθμός ο οποίος προϋπήρχε, δεν δημιουργήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία. Ποτέ δεν τον ξεπερνούμε».

«Εάν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αυξηθεί ο αριθμός με καινούργιες εγγραφές ή κάποιες μετεγγραφές, εννοείται ότι αλλάζει και η πολιτική του υπουργείου. Το σεβόμαστε απολύτως. Και ο αριθμός των συγχωνεύσεων που έγιναν μέχρι τώρα δεν ξεπερνά το 1,2%.

Είναι ελάχιστες οι σχολικές μονάδες μπροστά στα τμήματα τα οποία υπάρχουν, που έχουν την ανάγκη συγχωνεύσεων», πρόσθεσε σχετικά η ίδια.

Ως προς τον αριθμό των παιδιών που θα βρίσκονται μέσα στα σχολεία μετά τις συγχωνεύσεις, σημείωσε: «Το μέγιστο είναι 25 και 27. Σε κάποιες κάποιες περιπτώσεις όπως είναι η Γ’ Λυκείου, 22» σημείωσε χαρακτηριστικά,  μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Ποτέ δεν ξεπερνούμε τον αριθμό αυτό, εκτός από ορισμένες εξαιρετικές περιπτώσεις που με τεκμηριωμένη και εμπεριστατωμένη και ειδικά αιτιολογημένη εισήγηση του Διευθυντή μπορεί να υπάρχει μια αύξηση. Αυτό συμβαίνει σε πολύ μικρές περιοχές που ίσως έχουν περισσότερους μαθητές».