Για την παρουσία του στο συνέδριο «AI Connect» της Google ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης σημειώνει ότι η Ελλάδα γίνεται από τις πρώτες χώρες που υιοθετεί το πρόγραμμα «Experience AI» της Google, το οποίο θα εκπαιδεύσει τους εκπαιδευτικούς πάνω σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης, προκειμένου στη συνέχεια να καθοδηγήσουν τους μαθητές ως προς τη σωστή χρήση της.
Παράλληλα ο Κυριάκος Πιερρακάκης επισημαίνει ότι στο Υπουργείο Παιδείας ανασχεδιάζουν το εκπαιδευτικό σύστημα με στόχο να απελευθερώσουν το σύνολο των δυνατοτήτων των μαθητών, δίνοντας έμφαση στην καλλιέργεια πάγιων δεξιοτήτων όπως η αλγοριθμική σκέψη, η συνεργασία και η ενσυναίσθηση.
Από την πλευρά της, η κα. Αντωνάκου (γενική διευθύντρια της Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της εταιρείας, «ΑΙ Connect») υπογράμμισε την πολύ μεγάλη επιθυμία που έχει εκφραστεί από τους εκπαιδευτικούς για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιμόρφωσης και επεσήμανε τη σημασία να εξοικειωθούν οι μαθητές με τη σωστή χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης και των δυνατοτήτων της στις τάξεις του γυμνασίου.
Ο υπουργός στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα ψηφιακού βοηθού που σχεδιάζεται και που θα περιλαμβάνει στοιχεία τεχνητής νοημοσύνης, με στόχο να αποτελέσει αρωγό για κάθε μαθητή και μαθήτρια των τάξεων του γυμνασίου.
«Έχουμε δημιουργική αγωνία και για αυτό θα τρέξουμε γρήγορα», κατέληξε ο κ. Πιερρακάκης.
Η Δήλωση του υπουργού Παιδείας
«Στο συνέδριο «AI Connect» της Google συζητήσαμε με την Peggy Antonakou για το πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση όλων των εκπαιδευτικών συστημάτων, αλλά και της σχολικής καθημερινότητας.
Η Ελλάδα γίνεται από τις πρώτες χώρες που υιοθετεί το πρόγραμμα «Experience AI» της Google, το οποίο θα εκπαιδεύσει τους εκπαιδευτικούς πάνω σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης, προκειμένου στη συνέχεια να καθοδηγήσουν τους μαθητές ως προς τη σωστή χρήση της.
Στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανασχεδιάζουμε το εκπαιδευτικό μας σύστημα με στόχο να απελευθερώσουμε το σύνολο των δυνατοτήτων των παιδιών μας, δίνοντας έμφαση στην καλλιέργεια πάγιων δεξιοτήτων όπως η αλγοριθμική σκέψη, η συνεργασία και η ενσυναίσθηση».
Πηγή:alfavita.gr