Πιερρακάκης: «Έρχεται μάθημα στο σχολείο για το πως να διαχειρίζονται τα παιδιά τον εαυτό τους στο διαδίκτυο»

Ερωτηθείς αν υπάρχουν σκέψεις για απαγόρευση των social media σε παιδιά ηλικίας μέχρι 15-16 ετών, είπε ότι το θέμα της σχέσης των παιδιών με το διαδίκτυο, είναι κάτι που απασχολεί όχι μόνο τον ίδιο, αλλά και τον Πρωθυπουργό.

Νέο μάθημα στα σχολεία για το πως θα διαχειρίζονται τα παιδιά τον ίδιο τους τον εαυτό, στο διαδίκτυο και τα social media, προανήγγειλε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης σε συνέντευξή του.

Ο Υπουργός Παιδείας  μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», αναφέρθηκε αρχικά στο θέμα των 5 παιδιών της οικογένειας των δυο αστυνομικών που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης και τόνισε ότι, «πέρα από την εισαγγελική παραγγελία που είναι σε εξέλιξη, εγώ προσωπικά έχω ζητήσει να γίνει ΕΔΕ για ότι έχει σχέση με τα σχολεία τους και προσπαθήσουμε να περιορίσουμε τα όποια διδακτικά κενά θα δημιουργηθούν στα παιδιά, λόγω της περιπέτειας τους».

Στη συνέχεια ο κ. Πιερρακάκης, είπε ότι το μέτρο της απαγόρευσης των κινητών στα σχολεία πάει καλά και ερωτηθείς αν υπάρχουν σκέψεις για απαγόρευση των social media σε παιδιά ηλικίας μέχρι 15-16 ετών, είπε ότι το θέμα της σχέσης των παιδιών με το διαδίκτυο, «είναι κάτι που απασχολεί όχι μόνο τον ίδιο, αλλά και τον Πρωθυπουργό και σύντομα θα υπάρξει ένα μάθημα στα σχολεία για το πως θα διαχειρίζονται τα παιδιά τον ίδιο τους τον εαυτό, στο διαδίκτυο και τα social media».

Επίσης αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία για την κατάρτιση μιας λογοτεχνικής λίστας με βιβλία που θα μοιραστούν σε μαθητές, αλλά και στην αναβάθμιση των σχολικών βιβλιοθηκών.

Σε ότι αφορά το διεθνές απολυτήριο, είπε ότι «αρχικά το μέτρο θα εφαρμοστεί σε κάποιο πειραματικά σχολεία και θα επεκταθεί σε όλα, πριν περάσει και στα δημόσια σχολεία. Το διεθνές απολυτήριο εφαρμόζεται ήδη στα ιδιωτικά σχολεία και η σχετική νομοθεσία υπάρχει από το 1995, αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ μέχρι σήμερα».

Επίσης  σε ότι αφορά τις Πανελλαδικές εξετάσεις, διευκρίνισε ότι, «είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις για την βελτίωση τους, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε αλλαγές για τις αλλαγές…».