Εκτεταμένες παρεμβάσεις αναβάθμισης των σχολικών υποδομών και κτηρίων, ώστε να μην προκύπτουν περιπτώσεις όπου αναρτάται ένας διαδραστικός πίνακας σε τάξεις που πέφτουν ταβάνια, προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, σε συνέντευξη που έδωσε στο ραδιόφωνο Real fm.
Ο υπουργός Παιδείας δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το εύρος των παρεμβάσεων, άφησε όμως να εννοηθεί ότι σχετική αναφορά θα κάνει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μιλώντας σε λίγες ημέρες στη ΔΕΘ και παραδέχθηκε ότι δεν γίνεται να βάζουμε διαδραστικούς πίνακες σε σχολεία των οποίων οι υποδομές δεν είναι κατάλληλες. Δήλωσε πάντως ότι το υπουργείο είναι καθ όλα έτοιμο για την εκκίνηση της νέας σχολικής χρονιάς.
Ο κ.Πιερρακάκης είπε ότι παρότι τα σχολεία είναι ευθύνη των Δήμων, πρέπει να υπάρξει και κεντρική παρέμβαση της πολιτείας καθώς έχουμε συνολικά 12.812 σχολεία σε 332 Δήμους.
Κινητό στην τσάντα: Οι προηγούμενες απαγορεύσεις απέτυχαν γιατί δεν υπήρχε σύνδεση με συγκεκριμένο πλαίσιο συνεπειών.
Όσον αφορά στο ζήτημα απαγόρευσης χρήσης των κινητών τηλεφώνων, ο Κυριάκος Πιερρακάκης παραδέχθηκε ότι οι σχετικές απαγορεύσεις έχουν θεσπιστεί εδώ και 18 χρόνια, πρόσθεσε όμως ότι απέτυχαν επειδή δεν υπήρχε σύνδεση με συγκεκριμένο πλαίσιο συνεπειών. Οπως τόνισε, η σχετική υπουργική απόφαση θα έχει υπογραφεί μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα και θα τεθεί αμέσως σε ισχύ,ώστε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς την μεθεπόμενη Τετάρτη οι εκπαιδευτικοί να έχουν στα χέρια τους το πλαίσιο συνεπειών. Σε αυτήν θα περιλαμβάνεται και η πρόβλεψη να πληρώνουν οι γονείς τυχόν καταστροφές που προκαλούν μαθητές. «Δινουμε εργαλεία στους εκπαιδευτικους, τα ζητούσαν», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι αυτή τη φορά το μέτρο της απαγόρευσης χρήσης κινητών θα εφαρμοστεί, γιατί η χρήση τους εντός σχολείου συνδέεται ενίοτε και με το bullying
Θα μειωθούν οι αναπληρωτές, θα συνεχιστούν οι μόνιμες προσλήψεις
Ακόμα, ο υπουργός παιδείας παραδέχθηκε ότι στόχος είναι η μείωση των αναπληρωτών που προσλαμβάνονται και η αύξηση των μόνιμων διορισμών, οι οποίοι όπως είπε θα συνεχιστούν τα επόμενα έτη.
Για το Ψηφιακό φροντιστήριο επανέλαβε ότι ξεκινά για την Γ’ Λυκείου και στόχος είναι να μπορούν οι εκπαιδευτικοί να απαντούν και στις ερωτήσεις των μαθητών, ενώ σε ερώτηση για τις μετεγγραφές τριτέκνων απάντησε ότι την κυβέρνηση την απασχολεί το ζήτημα για το πώς θα διευκολυνθούν. Τέλος, είπε ότι θα δρομολογηθούν και νέες αλλαγές στα σχολεία με αναμόρφωση παλαιών νόμων, με στόχο να έρθει η εκπαίδευση στα σημερινά δεδομένα.